ik heb laats een super lekkere taart gebakken:nutella cheescake met oreo korst  en ik geef nu julie het recept:

Voor de korst

  • 12 Chocolate O’s (Schär)
  • 3 eetlepels ongezouten boter

Voor de vulling

  • 225 gram roomkaas
  • 150 ml Nutella
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • 225 gram slagroom

Voor het garneren

  • Chocoladeschilfers
  • Geroosterde, gehakte hazelnoten
  • Slagroom

Aan de slag:

  1. Verkruimel de Chocolate O’s.
  2. Laat de boter au-bain marie smelten.
  3. Roer in een middelgrote kom de koekkruimels en gesmolten boter samen. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over een springvorm (20 cm). Druk hierbij de bodem stevig aan.
  4. Sla in een grote kom (met een mixer) de roomkaas en Nutella tot een gladde massa. Voeg tijdens het roeren de nootmuskaat toe.
  5. Sla de slagroom stijf. Vouw, met behulp van een rubberen spatel, de slagroom door het Nutella roomkaas mengsel. Meng goed en zorg dat er een gladde, uniforme massa overblijft.
  6. Verdeel de vulling over de springvorm.
  7. Dek af met folie en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan.
  8. Rooster de hazelnoten en hak ze in stukjes. Sla de slagroom stijf.
  9. Garneer de taart met toefjes slagroom chocolade krullen en de hazelnoten.  en klaar !!

wad heb aan eten nodig : ontbijtkoek, leverworst, wat je kan smeren.

wad heb ja aan spullen nodig: spuitzak een leuk vormpje bijvoorbeeld:sterretje hartje bloemetje.

 

recept 

 

Pak de ontbijt koek en maak er leuke vormpjes in en maak er zoveel je wilt!!!

Pak de leverworst en de spuitzak en doe de leverworst in de spuitzak en spuit wat leuks als er maar op past.

 

ik hoop dat je er veel aan hebt en het lekker vind!

bye bye!

 

 

 

 

kokos-honingbrood

 

dit heb je nodig voor twee broden  :-)

  1. 500 gram meel
  2. 1 theelepel zout
  3. 3 eetlepels suiker
  4. 100 gram kokos 
  5. 2 zakjes vanillesuiker
  6. 1 zakje bakkersgist
  7. 2 eieren 
  8. 100 gram roombooter 
  9. 250 milliliter melk
  10. 5 eetlepels honig 

 

zo maak je het!

doe het meel,het zout,de suiker,de kokos en de vanillesuiker in een grote beslagkom.

maak een kuiltje in het midden en strooi er wat gist in.

klop de eieren los in een apart bakje.

smelt de boter.

giet de eieren, de gesmolten boter, de melk en de honig langzaam in het kuiltje.roer alles goed door met een vork totdat je een deegbal hebt.

maak het aanrecht schoon en strooi er wat bloem op.

kneed het deeg ongeveer 10 minuten met je handen door op het aanrecht.

doe het deeg weet terug in de kom en doe er een vochtige doek overheen. 

laat het deeg rijzen tot het ongeveer 2 keer zo groot is.

verdeel het deeg in twee ballen.

rol elke bal ui tot een deegworst die effen lang is als de cakevorm.

bekleed 2 cakevorm en leg het deeg erin.

dek de cakevorm af met  vochtige theedoek en laat het deeg nog 20 minuten rijzen.

vraag je ouders om de oven te voorverwarmen  op 200 c bak de broden 40 minuten in de oven.laat ze afkoelen op een rooster.

 

leuk hé en heel lekker veel plezier!!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lieke
8 jaar geleden

Wat een leuke site

pien
9 jaar geleden

echt een super website alleen nog achter komen van wie het is.

Anoniempje
9 jaar geleden

Hey ik ga hier binnenkort recepten op zetten

Anniek& Bram,
9 jaar geleden

zo'n leuke site!! echt tof!